Форум про громадський транспорт та транспорті системи

Форум про міський громадський транспорт та транспорті системи

Депутати «провалили» введення електронного квитка у Львові

Депутати «провалили» введення електронного квитка у Львові

Повідомлення Kaljann » П'ят, 30 грудня 2011, 06:25

Депутати Львівської міської ради на сесії не набрали достатньої кількості голосів за ухвалу «Про створення ТзОВ «Леокард» для впровадження і забезпечення функціонування системи справляння плати за проїзд з використанням єдиного електронного квитка». «За» проголосувало тільки 28 депутатів із 45 необхідних.

Серед аргументів голосування проти цієї ухвали депутати назвали те, що не отримали фінансових розрахунків щодо доцільності створення такого підприємства. Водночас міський голова Андрій Садовий пояснив, що в середньому річна виручка від реалізації квитків у Львові становить 450 млн грн, а запровадження електронного квитка дасть змогу вивести з тіні ще близько 30% цієї суми і додатково отримати до бюджету та легалізувати для перевізників 150 млн грн.

«Аргументи проти активно не звучали, може, є якісь підводні камені, але ми про них не знаємо», - сказав Андрій Садовий.

На запитання, чому, на його думку, депутати не підтримали ухвалу він прокоментував: «Відповідь на це питання важко знайти в стінах сесійної зали. Як бачимо, є модерування депутатами з якогось іншого приміщення», - сказав Садовий.

З його слів, до розгляду цього питання він планує повернутися в січні і винести його повторно на сесію міської ради: «Наступне наше засідання буде в перших числах січня. Ми приймемо бюджет і вкінці місяця повернемось до питання електронного квитка», - сказав Андрій Садовий.

Раніше міський голова Львова Андрій Садовий під час сесії зазначив, що електронний квиток виведе з тіні перевезення у місті. «Не йдеться поро збільшення вартості проїзду. А йдеться про наведення ладу. Про виведення виручки з тіні. Може, це комусь і не подобається», - сказав Андрій Садовий. Він додав, що іншої схеми не знайдено.

«У містах, де запроваджують єдиний електронний квиток, в середньому на 30% зростає кількість надходжень (від плати за проїзд). Мова йде про десятки мільйоні гривень, яких ми не маємо. Є злодійство, ми хочемо його зупинити», - наголосив мер.

Зазначимо, ухвалою, яку не підтримали депутати, пропонувалось визначити учасниками ТзОВ «Леокард» АТП №1 і ТзОВ «Ригас Карте». За частками статутного капіталу 3,927 млн грн (51%) і 3, 773 млн грн. (49%) відповідно.

Джерело: ЗАХІД.НЕТ
Kaljann
 
Повідомлення: 192
З нами з: Суб, 03 грудня 2011, 13:13

Re: Депутати «провалили» введення електронного квитка у Льво

Повідомлення Сергій » Суб, 31 грудня 2011, 10:56

Тут і думати-гадати немає чого - не приняли бо вони ЗАЦІКАВЛЕНІ щоб їх тіньові прибутки були в тіні, ніби в нас не здогадуються люди хто є власникави підприємств-перевізників.... цього слідувало чекати
Сергій
 


Повернутись до Львів

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей

cron